12 Şubat 2010 Cuma

Kupada ki Antalya maci.


Carsamba ve Persembe ceyrek final rovans maclari oynandi bilindigi uzere. Galatasaray - Antalya macinda tribunde yerimizi aldik. Yahu ben yillardir boylesi bir mac gormedim. Sevinse mi, uzulse mi bilemiyor insan. Atilan 3 gol, 2 tane direkten donen sut ve kacan en az 5 net pozisyon. Bunlarin 2-3 tanesi alti pastan.

Buna karsin rakibin artik tum risklerin alindigi son dakikalarda ki karsi karsiya pozisyon haric, 1 atagina karsin attigi 2 gol. Yillar once bir Karabuk maci hatirlarim yine Ali Sami Yen`de 0-0 biten. Abartisiz bir duzine kadar pozisyon kacmisti. Mac rakip 18in icinde oynanmis, Galatasarayli futbolcular kacan goller sonucu saskin birbirlerine bakiyorlardi.

Carsamba aksami da benzer bir durum yasandi. Ozellikle mac 2-2 ye geldiginde gerek futbolcular, gerek tribunde bizler ne yapacagimizi sasirdik. Hakikaten olacak sey degildi yasananlar.

Gelelim geceden aklimizda kalanlara:

-Mustafa Sarp tum iyi niyetine ragmen Antalya adina macin kahramani olmayi basardi. Kacirdigi 3 tane yuzde yuz pozisyonun yani sira Antalya`nin 2. golunde girdigi muthis kademenin sonunu cok kotu getirerek yenilen golu onleyemedi maalesef.

-Emre Colak konusuna deginmek lazim. Birilerinin bu ocugun kulagini fena halde cekmesi lazim. Bu kadar yetenekli bir futbolcunun simarikca oyunu Galatasaray`a  bir tura maloldu. Oyuna girdikten sonra golunu atti. Zor bir gol degildi ama daha kolaylarini o dakikaya kadar atamamisti Galatasaray. Hem o anda o pozisyonda bile olmasi onemli birsey.

Fakat gol sonrasi bir pozisyonu var ki beni deli etti. Arda`dan aldigi bir pas sonrasi topu, tam onunde bombos bekleyen Elano`ya verse bir gol pozisyonu dogacakti. Ama o, o sirada arkasina gecmis gormedigi Arda`ya topuk pasi yapmayi tercih etti. Cok buyuk ayip etti. Acikcasi Rijkaard olsam direk kenara alir, A-2 ye geri gonderirdim.

Burda bitse iyi. Yedigimiz 2. gol oncesi Emre Gungor`e dogru kosu yapip bosa cikti. EG de ona verdi pasi. Pres altindaydi ve o sirada Keita`ya ve ya geri EG ye geri verecegi pasi once kontrolu altina aldi. Sonra hic olmayacak seyi yapti ve topla geri donmeye calisti. Sonrasi malum, topu kazanan Antalya`li futbolcular Galatasaray defansini hazirliksiz yakaladilar ve turu getiren golu attilar.

Elbet hata da yapacak Emre Colak, boyle boyle ogrenecek. Ama daha ilk maclarinda simarikca, hesap yaparak oynamaya baslarsa kariyerinin Galatasaray`da devam etmeyecegi kesin. Birilerinin bu cocuga nerde oynadigini hatirlatmasi gerekir. Daha once benzer vukuatlarini duymustum, hatta sezon basi A-2 ye geri donmesinin altinda yatan nedenlerinin basinda bu tur tavirlari var dendi. Maalesef bu dedikodulari hakli cikardi Antalya macinda. Cok yazik.

-Gecenin Galatasaray adina en iyi adamlari Lucas ve Elano`ydu. Lucas, bazi pozisyonlarda asiri derecede riskli oynasa da (bu riskli oyun ilerde basimiza dert acabilir), Galatasaray defansinin gercek lideri konumuna geldi ve her mac agirligini koyuyor.

Elano ise geldiginden beri ilk defa bize bir Brezilya Milli Takimi futbolcusu izletti. Insiyatif alip Antalya`nin uzerine gitmesi, pas baglantilarinda bosrolu oynamasi, her daim oyunun icinde olmasi ile icimizi isitti. Boyle devam edecegini umuyorum.

Yine bence Arda ve Caner gecenin diger iyilerindendi. Cok ugrastilar sanssizligi yenmek icin ama maalesef kader aglarini coktan ormus.

Aslinda tribunu bu kadar uzen ve ofkelendiren kupadan elenmek degil. Zaten bu kupayi en fazla kazanan takimiz. Sakatliklarin belimizi buktugu su donemde fazladan mac yapmanin getiriden fazla goturusu olacaktir. Takimin yorgunluga ve arti 1 sakatliga dahi tahammulu yok su donemde.

Ama insan kazanmak adina cirkeflikte, utanmazlikta sinir tanimayan basta futbolcular Omer, Yalcin, Ertugrul gibi futbolcularin ter doktugu Antalyaspor takiminin haketmeden turu gecmesine uzuluyor, sinirleniyor.



Omer`i tanimlayacak bir sifat bulmakta zorlaniyorum. Bir kalecinin takimi icin cirkeflik dahil her turlu futbol disi ise girmesini anlayabilirim. Kazanmaktir amac ve ona gore amaca giden heryol mubahtir. Yanlistir ama anlasilmayacak bir durum degil. Ama bir insan neden 20 bin kisiyi tahrik etmek ister? Neden kufur, hakeret yemek icin ekstra caba gosterir? Mac basladi provokasyon, bitti provokasyon. Nedir derdin kardesim? Hasta misin? Birilerinin sahaya dalmasi, blog ismimin geceklesmesi midir amacin? Dalsa ve saha kapansa sana ne faydasi var?

Mac boyu zaman gecirmesini 94. dakikaya kadar tolere edebilen otoriter! hakem Bunyamin`in ne kadar kolpa bir otoritesi oldugunu da son saniyede gorduk. Omer`e 1. sari karti cikardiktan sonra Omer`in terbiyesizligi devam etti. 2. sari dolayisiyla kirmizi icin eline cebine atip Omer`e dogru hareketlenir gibi oldu ama sonra geri vitese takti.

Biz zaten ne buyuk! hakem oldugunu Kadikoy`de gorduyduk, bir kere daha ispatladi.

Onumuze bakip acisini Atletico Madrid`den cikaririz insallalh.

1 yorum:

  1. Elano'ya bayılıyorum. Arda'ya aynı şekilde ayar veriyor inceden inceye, o da Arda'ya pas vermiyor.

    Bunu başlatanlara iyi bir gider olsa gerek. Zaten Elano tek başına maç çevirecek bir adam değil, hele hele yanında oynayan formsuz Mustafa ve sanki sahaya ilk defa çıkmış gibi oynayan Topal'la asla bir uyum sergileyebileceğini sanmıyorum.

    Emre Çolak olayına da gelirsek, çok iyi telkinler aldığı belli abilerinden. Böyle giderse ancak Galatasaray'da iyi bir oyuncu olur, Avrupa'ya Arda abisi gibi uzaklardan bakar. Çoğu zaman deli gibi eleştirdiğim Hakan Şükür bile saha içerisinde oyuncu ayırmadan oynardı topunu, saha dışında duygusallığını falan yapardı ama takıma saha içinde ihanet etmezdi.

    Arda ve çevresindekiler çook ciddi bir şekilde uyarılmalı.

    YanıtlaSil