9 Şubat 2010 Salı

Rijkaard`a sorular.

Bir kere bastan soyleyeyim, her ne kadar bazi verdigi, vermedigi kararlarina anlam veremesem de, Rijkaard`in Galatasaray`in basina gecmis olmasi, benim icin bir ruyanin gerceklesmesidir. Kendisi tabiri caizse futbol denen olayi yemis yutmustur, farkli bir duzeyde bakmaktadir olaya. O yuzden bizlerin bazi seyleri anlamamasi, hatta gaza gelip "yahu niye Arda`yi sagda degil solda oynatmiyorsun?" turu hesap sormasi buyuk oranda cahilligimizdendir.

Yine de insan anlamak istiyor bazi seyleri. Mesela Denizli maci tam bir muamma bende. O kadar cok sormak istedigim sey var ki Rijkaard`a. Kendi futbol bilgimle hicbir anlam veremiyorum, sozkonusu kisi Rijkaard degil, atiyorum Abdullah Avci olsa baska bir is bulsun kendisine derim. Zira bir takim 70 dakika orta sahasiz oynar mi? Oynadi Denizli macinda.

Galatasaray maca basladiginda orta saha Mustafa - Elano ve onlerinde Emre Colak seklinde kurulmustu. Gaziantep macinda ki performansindan sonra Elano`nun yine ayni bolgede yer almasi zaten beklenendi. Emre Colak ise Denizli Belediye macinda geldigini gosterdi hepimize. Yani maca baslayan kadroya itirazimiz yok.

Fakat goruldu ki kagit ustune yapilan tum hesaplar taca cikiyor, Denizli orta sahayi teslim almis. Nasil almasin, topu alan Denizli`linin onune cikan yok adeta. Braga`yi bir izleyen olsa derhal Ingiltere ve ya Ispanya`ya pazarlar. Denizli domine etmis resmen orta sahayi, dolayisiyla maci. Ozellikle Arda`nin golunden sonra nefes aldirmiyorlar Galatasaray`a.

Emre Colak fizik olarak eziliyor, Elano var mi yok mu belli degil. Mustafa cirpinip duruyor ama yetmiyor. Normal olani hemen mudahale etmek degil mi? Golu yiyene kadar niye bekler ki bir teknik direktor?

Beklenen oluyor ve Denizli golu atiyor. Sonrasinda biraz da sansin yardimi ve galibiyet golu. Rijkaard`in oyuna mudahalesi bu dakikadan sonra oluyor. Yapilan degisiklikler sonuncunda sagbeke Emre Gungor, solbeke Ugur Ucar, orta sahaya da Mustafa, Ayhan ve Arda geciyor ve durum kismen dengeleniyor.

Dogru olani da bu ama arada bosu bosuna gecen 70 dakikanin nedenini dusunmek kaliyor bize. Vardir bir bildikleri elbet ama insan ne oldugunu merak ediyor. Niye bu kadar gec mudahale ediliyor ve 3 puan riske ediliyor?

Birgun Rijkaard ve ekibine sormak istedigim sorularin basindadir Denizli maci.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder