16 Şubat 2010 Salı

Erman`i da aratirlar adama.

Bu Turkiye acayip bir ulke vesselam. Oyle olaylar olur, oyle dolaplar doner ki dune kadar adin gibi emin oldugun bir konuda, aslinda ne kadar yanildigini anlarsin. Bundan 3 ay once sorsalar Erman Toroglu`nun bu ulke futboluna ciddi zararlar verdigini, ve derhal mumkun oldugunca uzaklastirilmasi gerektigini soylerdim.

Istedigim oldu ligtv Erman ile yollarini ayirdi. Biz de sevinmis, bir seylerin degismeye basladigini, artik eski cag disi sozde yorumculugun devrinin kapanacagini umut etmistik. Artik hakemlerimizin ustunde baski kalmayacakti, cok daha rahat duduk ufleyecekler, anlik hatalari yuzunden saatlerce bos tartismalara meze olmayacaklardi.

Megerse isin asli oyle degilmis. Hakemlerin bir omuzunda Erman baskisi varken, bir digerinde bambaska baskilar varmis. Dolayisiyla Erman`in yorumlari bir denge unsuruymus. Simdi baski tek tarafli olunca hakemlerin kaydi. Goz gore gore, futursuzca yanlis kararlar veriyorlar. Hakikaten olacak seyler degil bunlar.

Mesela Pazar gecesi Kamil Abitoglu`nun birkac kararina bakalim. Macin 7 dakika uzamasi belki de hakem adina verilmis en dogru karardi. Olmasi gerekendi. Tepkimiz bu tur uzatmalari veremeyenlere. Bir kere bir mac en az 4 dakika uzamali. Daha azi futbola ihanet kanimca. Daha fazlasi da olagan hale gelmeli. Oyuncu degisiklikleri zaten 3 dakika tutarken, bir de ustune sakatlik, artik olagan hale gelen kaleci sovlari ile kaldirilan tabelada 3 gorunce insanin nevri donuyor. Umarim her mac, skor ne olursa olsun bu sekilde devam eder.

Ama mesela Emre`nin hakemi aldatarak penalti almaya calismasini yemeyen Abitoglu`nun, aldatmaya calismayi cezasiz birakmasi nasil aciklanabilir? Ya da Alex`in yerde yatan oyuncuyu silkelemesini uyarmak yerine, "Alex`cim sana yakisiyor mu?" yaklasimi. Ya da 90 dakika dayak yiyen Isaac`i cildirtip, macin bitiminde tereddutsuz 2. sari karti cikartmasi, ve devaminda kendini kaybedip hakemin ustune yuruyen Isaac`e "gel lan ne olacak?" tavrini, mesela Emre Belezoglu`na mesela Lugano`ya gosterebilir miydi? Kafalarina top, suratlarina su atildi, 5 sari lacivertli futbolcu arasinda tarataklandilar da ne yapabildiler? Ama Isaac olunca karsilarinda nasil da cesur oluyorlar.

Yine Persembe Bursa`da sozde en cesur hakemimiz Cuneyt Cakir`in 2 penaltiyi gormezden gelip, mac boyu konuk takimin oyuna tutunmasi icin ekstra bir efor sarfetmesinin ustunden 3 gun gecmeden Abitoglu`nun bu abukluklari karsisinda Pazar aksamki  yorumcularin 3 maymunu oynadigini gordukten sonra, "ulan Erman olsa boyle mi olurdu?" sorusunu aklimiza getirdi hakli olarak.

Maalesef Aziz Yildirim verdigi sozleri tutmak adina her seyini ortaya koyuyor ve bu yolda engel olarak gorduklerini bir bir ortadan kaldirmaya niyetli. Erman Toroglu`nu yerinden etmesini Turk Futbolu`na hizmet olarak degil, bu anlamda degerlendirmek gerekir. Bir nevi guc gosterisi. Ve maalesef Turk Hakemleri de gorduler bu gucu ve artik maclar bu dogrultuda yonetiliyor.

Gelen sinyaller pek iyi degil. Dengenin tekrar saglanmas icin Erman Toroglu` nun en kisa surede bir kanalda yorumculuga donmesi sart. Yoksa daha beterlerine hazir olalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder